Direct naar de inhoud van deze pagina

Vrijwilligsters voor Efie

Samen sta je sterker dan alleen

"Samen sta je sterker dan alleen", daar is dit verhaal een mooi voorbeeld van. Door oren en ogen open te houden en het netwerk aan te spreken, werden er ineens wel vier vrijwilligers gevonden die zich in wilden zetten om Efie te helpen.

Efie woonde pas een paar jaar in Nederland en had geen netwerk, behalve haar taalcoach. Toen ze zwanger raakte, moest er natuurlijk steeds meer gebeuren. Haar taalcoach pakte veel op en dit deed ze graag. Ze besefte zich echter wel dat er meer hulp nodig was voor Efie, bijvoorbeeld wanneer zij zelf geen tijd zou hebben.

Via het inloopspreekuur van Vicentius leerde Efie een andere vrijwilligster kennen die haar wel wilde helpen met praktische zaken als administratie. Via Vughtvoorelkaar zijn toen twee vrouwen gevonden, die zich graag in wilden zetten als een soort omafiguur voor het kindje van Efie. Want zonder familie en vrienden, is er niemand die je kunt bellen wanneer je ergens zelf niet uitkomt.

De vier vrouwen en Efie hebben op een avond afgesproken om kennis te maken met elkaar. Ze maakten een Whatsapp-groepje aan, zodat ze gemakkelijk met elkaar in contact konden komen. De volgende dag is Efie bevallen. Het was net alsof haar lichaam het gevoel had dat er nu genoeg hulp was, dus dat de baby mocht komen.

Het was goed, de baby kon komen

Wanneer Efie een vraag heeft, appt ze deze naar de vrijwilligsters. Zo gaat de ene mee naar het ziekenhuis, en leert de ander met haar Nederlands of sorteert wat papierwerk. Ze helpen Efie met van alles en nog wat! Daarnaast is het voor Efie ook heel leuk en gezellig om contact te hebben met de verschillende vrouwen.

De vrouwen spreken op hun beurt ook weer hun netwerk aan. Eén van de vrijwilligsters heeft via haar netwerk een fietskar voor Efie kunnen regelen. Nu kan ze zelf met haar kindje boodschappen doen en op pad! Zo doen ze alle vier een beetje, maar samen bereiken ze heel erg veel.

Samen bereiken ze heel veel

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen