Direct naar de inhoud van deze pagina

Interessante links

Op deze pagina vind je, in willekeurige volgorde, handige en nuttige links naar lokale, regionale en landelijke organisaties die direct of indirect met vrijwilligerswerk, welzijn en zorg te maken hebben. Staat jouw organisatiepagina er nog niet bij? Laat het ons weten.

Lokale websites:

Gemeente Vught
Dit is de website van de gemeente Vught. Hier vind je alle informatie van en over de gemeente Vught.

Sociale kaart Vught:
Op zoek naar mogelijkheden om anderen te ontmoeten? Of om samen met anderen iets te doen? Kijk op de sociale kaart van Vught. Daar vind je een scala aan mogelijkheden bij u in de buurt.

Wegwijs+
In Wegwijs+ werken professionals samen op het gebied van werk en inkomen, jeugdzorg, maatschappelijk werk en ondersteuning. Je kunt bij Wegwijs+ terecht met vragen op het gebied van wonen, zorg, welzijn, werk, inkomen, opgroeien en opvoeden.

Welzijn Vught
Welzijn Vught ondersteunt mensen en organisaties die de leefbaarheid en het samenleven in buurten en wijken versterken.

Move Vught
"Iedereen in de gemeente Vught moet kunnen sporten", dat is de visie van de gemeente Vught en MOVE Vught. Aangestuurd door gemeente Vught realiseert MOVE Vught een sport- en beweegklimaat waar iedere inwoner van de gemeente Vught aan deel kan nemen, ongeacht financiƫle, lichamelijke en/of verstandelijke beperking.

Ouderen samen
Ouderen Samen is een stichting bestaande uit vrijwilligers die de belangen van ouderen in Vught en Cromvoirt behartigt.

Stichting Aangepast Vervoer Vught
Stichting Aangepast Vervoer Vught stelt aangepast vervoer ter beschikking aan mensen die dit, voor kortere of langere tijd, nodig hebben. Zonder dat koop, dure huur of lidmaatschap nodig is.

ABZ Vught
ABZ Vught is het cursuscentrum van Vught. ABZ biedt een veertigtal cursussen en activiteiten aan waar 600 cursisten zo'n 800 cursusplaatsen innemen. Daarnaast biedt ABZ in samenwerking met Ouderen Samen de Zomerschool in Vught met jaarlijks zo'n 25 tot 30 activiteiten. Naast de verschillende cursussen biedt ABZ de mogelijkheid om binnen te lopen, de krant te lezen, een praatje te maken, scrabbelen, een kaartje te leggen of vrij te biljarten.


Landelijke websites:

Mijn zorgkalender
Deze site is een initiatief van diverse lokale dagbladen. Op de site vind je een kalender voor bijeenkomsten, open dagen en informatiebijeenkomsten over zorg en gezondheid.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds wil enerzijds sociale samenhang en anderzijds sociale participatie bevorderen. Door steun van het fonds ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plek in de maatschappij. Daarnaast organiseren zij o.a. Burendag, NLdoet en de jaarlijkse Oranje Fonds collecte.

Vrijwilligerswerk.nl
Op de website van Vrijwilligerswerk.nl vind je leuk en interessant nieuws over vrijwilligerswerk. Doe ook eens de vrijwilligerstest om te kijken wat voor soort vrijwilliger jij bent!