Direct naar de inhoud van deze pagina

Nieuws

Maak gratis kennis met de VrijwilligersAcademie!

De 'VrijwilligersAcademie On Tour' biedt het hele jaar door scholingsmogelijkheden en activiteiten voor vrijwilligers uit de sectoren zorg, welzijn, buurtwerk, sport en cultuur. Vrijwilligers kunnen van 1 mei tot de zomervakantie 2016 gratis deelnemen aan het programma.

Na een succesvolle vierde editie van de scholingsweek VrijwilligersAcademie verzorgt de organisatie vanaf 1 mei wekelijks lezingen, workshops en een creatief en cultureel aanbod voor vrijwilligers: wandelingen, rondleidingen in musea en bijwonen van try-outs van voorstellingen. Het programma is bedoeld als waardering voor de inzet van vrijwilligers en is te vinden op www.vrijwilligersacademie073.nl.

Tijdens de afgelopen scholingsweek, van maandag 11 tot en met vrijdag 15 april, werden 67 workshops, lezingen en excursies georganiseerd waaraan een kleine 1.000 mensen deelnamen. Dit was de vierde editie van de VrijwilligersAcademie: alles bij elkaar hebben tijdens de vier scholingsweken 9.737 personen deelgenomen aan 285 georganiseerde workshops en activiteiten. Deelnemers waren vrijwilligers uit de sectoren welzijn, zorg, buurt & wijkwerk en sport, plus studenten Sociale Studies en Juridische Hogeschool van Avans Hogeschool.