Direct naar de inhoud van deze pagina

NLdoet 2019

Vught deed actief mee tijdens Nl doet 2019

300 vrijwilligers hebben op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart vele klussen geklaard in Vught. Dit alles in het kader van NLdoet 2019. Wethouder van de Ven en wethouder Heijboer hebben hen bezocht en met een heerlijke versnapering een hart onder de riem gestoken.

Landgoed Bleijendijk ontving dit weekend in totaal 100 vrijwilligers die mee hielpen om een natuurlijke heg aan te leggen. In het drassige landgoed werd ondanks weer en wind hard gewerkt. Terwijl bij Visio de Vlasborch de vrijwilligers een gezellige high tea maakten voor de bewoners. En onder het genot van dit hapje werd samen ook nog een quiz gedaan, waarbij proeven en ruiken centraal stonden. De bewoners hebben dit zeer gewaardeerd.

Bij Park Boswijk waren 120 vrijwilligers aan de slag om de tuintjes lenteklaar te maken en de woningen grondig schoon te maken. Aan het einde werden de bewoners getrakteerd op een optreden van de Lionsclub Vught en kregen zij koffie of thee en heerlijk gebak. Het Gilde Sint Catharina pakte NLdoet aan om het gebouw op het gildeterrein schoon te maken, op te ruimen en nieuwe kasten te plaatsen. Ook werden de tegels om het gebouw aangepakt en opnieuw bestraat, zodat het er weer een tijdje tegen aan kan.

Dit jaar was het ook lekker druk bij Natuurpark de Kwebben. Vele handen maakten daar licht werk en de buurttuin werd opgeknapt. En men is de natuurlijke heg aan het knotten gegaan. De jeugdnatuurwacht heeft vrijdag en zaterdag allerlei planten, bomen en struiken aangeplant voor de aanleg van een voedselbos.

Vrijwillige inzet op een ander moment

Veel organisaties staan te springen om extra handen. Niet alleen twee dagen in het jaar, maar het hele jaar door.

Had jij geen tijd op 15 of 16 maart, maar wel op een andere dag en ben je op zoek naar een klus die bij jouw kwaliteiten past? Kijk dan eens op www.vughtvoorelkaar.nl of maak een afspraak voor een gesprek.

Vughtvoorelkaar, 073-6565350 of info@vughtvoorelkaar.nl

In 2020 zal NLdoet plaatsvinden op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart.


foto1